Aside

Interview Financieel Dagblad

Steven Bakker stopt bij zijn eigen BAS Groep, de eigenaar van elektronicaketens Dixons, MyCom en iCentre. Hij heeft zijn meerderheidsbelang verkocht en draagt het ceo-schap per 1 april over aan Peter Brussel (57), voormalig directeur bij branchegenoot BCC en laatstelijk actief als bestuurslid van detailhandelsconcern Blokker Holding.

De 46-jarige Bakker zette achttien jaar geleden zijn eigen bedrijf op, dat hij uitbouwde tot een winkelgroep met 1300 personeelsleden en circa €400 mln omzet. Hij baarde daarbij opzien door Continue reading

Quote

“Mijn drive is ‘re-invent retail’, daar sta ik voor op en ga ik mee naar bed. Graag draag ik mijn visie uit tijdens seminars en lezingen en illustreer deze met de ups & downs uit eigen ervaring.”

Video

Automotive Dealerholdingseminar: “fail fast, learn rapidly”

Bedrijven moeten veel meer fouten durven maken en daarvan leren. Dat zegt Steven Bakker, ceo van BAS Group, de moedermaatschappij van dixons en Mycom. Hij sprak tijdens het vijfde Automotive Dealerholdingseminar.

Bakker nam de failliete keten Dixons en eveneens failliete iCentre-winkels over. In de afgelopen jaren sloot hij veel van deze winkels. De nadruk ligt volledig op online. “Je moet veel proberen, fouten durven maken en daarvan leren. Alleen dan wordt je effectiever.”

Video

OMT LIVE Apple Event 2013

Bekijk de voor- en nabeschouwing terug van de OMT Keynote Party rond de aankondigingen van Apple van 22 oktober 2013. Lucas en Jan David praten over de verwachtingen en uitkomsten met Steven Bakker, CEO van de BAS Group — moedermaatschappij van Dixons, Mycom én sinds kort iCentre — en Jelle Prins, eigenaar van Moop en veteraan aan de OMT-tafel.