Opinie in het FD

Dit is typisch een teken dat de markt volwassen aan het worden is’, zegt technologiedeskundige Steven Bakker, voormalig eigenaar van winkelketen BAS Group (Dixons, MyCom en iCentre). De afgelopen jaren kende de sector een grote verkoopgolf aan consumenten die nog geen smartphone hadden. Inmiddels heeft een groot deel van de consumenten een smartphone, in Nederland 90% van de telefoongebruikers.

Continue reading

Mogelijke terugkomst Steven Bakker bij Bas Group

Oprichter Steven Bakker staat open voor een terugkeer bij de noodlijdende BAS Group. Grote leveranciers hebben hem gevraagd terug te keren.

De leveranciers zouden willen voorkomen dat grote spelers als BCC, Coolblue en Media Markt de Nederlandse markt domineren, als bij een eventuele doorstart tientallen winkels van Dixons, iCentre en MyCom worden gesloten. Het moederconcern vroeg vrijdag uitstel van betaling aan. Continue reading

Opinie op emerce

“We zagen als BAS Groep de omzetten van onze winkels (MyCom) stelselmatig teruglopen en waren van plan ze te sluiten. Dat we dit niet hebben gedaan, is omdat we zagen dat klanten zich online oriënteren voor een bezoek aan de winkel en daar volop kansen liggen. We zijn toen gaan sleutelen aan de klantreis die consumenten van het web naar de fysieke winkel moet begeleiden.”

Continue reading

Aside

interview in retailnews

‘Middensegment en pure players verdwijnen’

Alle retailers die meer dan tien jaar bestaan komen ongewild ‘stuck in the middle’ te zitten. Dat zei BAS Group-oprichter Steven Bakker donderdag tijdens het congres What’s going on in Retailing?!.

“In het midden ga je zeker dood.”

Spelers in het midden van de markt zijn volgens Bakker zowel niet ‘hot’ als niet goedkoop genoeg voor consumenten om er te kopen. “Het midden eet van je omzet en marge.”
Continue reading

Aside

Interview twinkel magazine

‘Pure players verdwijnen, tenzij ze winkels openen’

Pure players als Zalando, Bol.com en Amazon hebben de afgelopen jaren de ruimte gehad om enorm te groeien, terwijl de meeste retailers uit de winkelstraat omzet inleverden. Volgens Steven Bakker, oprichter van de Bas Group, keert het tij: ‘Voor pure players is er straks geen plek meer.’ Continue reading

Aside

Interview Financieel Dagblad

Steven Bakker stopt bij zijn eigen BAS Groep, de eigenaar van elektronicaketens Dixons, MyCom en iCentre. Hij heeft zijn meerderheidsbelang verkocht en draagt het ceo-schap per 1 april over aan Peter Brussel (57), voormalig directeur bij branchegenoot BCC en laatstelijk actief als bestuurslid van detailhandelsconcern Blokker Holding.

De 46-jarige Bakker zette achttien jaar geleden zijn eigen bedrijf op, dat hij uitbouwde tot een winkelgroep met 1300 personeelsleden en circa €400 mln omzet. Hij baarde daarbij opzien door Continue reading

de ondernemer.nl

Watson, MacIntosh Retail of BAS Group; grote kans dat u nog nooit van deze bedrijven heeft gehoord, maar er wel heeft geshopt. De bedrijven behoren tot de retailreuzen die onze binnensteden domineren. Ze bezitten een groot aantal winkelformules, waardoor consumenten de indruk krijgen dat in de binnensteden een groot aantal bedrijven actief is. Maar niets is minder waar, blijkt wel uit onderstaande lijst van conglomeraten.

Continue reading