Steven Bakker keert niet terug bij BAS Group

Oprichter Steven Bakker ziet af van een terugkeer bij de noodlijdende BAS Group. Hoewel hij het een eer vindt dat grote leveranciers hem terugwillen, is dat volgens Bakker ‘niet de beste weg vooruit’.

Bakker vertrok begin april bij het moederbedrijf van Dixons, MyCom en iCentre, omdat het concern behoefte had aan ‘een andersoortig ceo’. De oprichter wil ondernemingen graag begeleiden bij visievorming, strategie en veranderingsprocessen, zegt hij in een toelichting. “Om dat te mogen doen zonder direct zelf de hele operatie op je nek te hoeven nemen, ervaar ik nu elke dag weer als een cadeautje.”

Leveranciers hebben de afgelopen jaren flink wat afzetkanalen zien verdwijnen uit de winkelstraat. Bakker moest voorkomen dat BCC, Coolblue en Media Markt de markt gaan domineren. Bakker denkt echter dat verdere consolidatie van de elektronicabranche noodzakelijk is.

Meerdere kopers onderhandelen volgens hem momenteel over een doorstart van BAS Group, die sinds anderhalve week in surseance verkeert. Hij vertrouwt erop dat een aantal partijen stevig doorwerkt, waardoor begin deze week meer duidelijk is over de toekomst van de winkelketens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>