Mogelijke terugkomst Steven Bakker bij Bas Group

Oprichter Steven Bakker staat open voor een terugkeer bij de noodlijdende BAS Group. Grote leveranciers hebben hem gevraagd terug te keren.

De leveranciers zouden willen voorkomen dat grote spelers als BCC, Coolblue en Media Markt de Nederlandse markt domineren, als bij een eventuele doorstart tientallen winkels van Dixons, iCentre en MyCom worden gesloten. Het moederconcern vroeg vrijdag uitstel van betaling aan.

Bakker vertrok begin april na achttien jaar bij de BAS Group, omdat het concern behoefte had aan ‘een andersoortig ceo’. “Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie, en daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan”, stelde hij destijds.

De oprichter laat nu weten het een eer te vinden om gevraagd te worden. Hij wil alleen terugkeren als hij zijn plannen voor innovatie kan uitvoeren.

De zittende directie heeft juist de strategie van een dinosaurus, stelt voormalig directeur retail Marco Heestermans in de krant. Alle vernieuwing is volgens hem stopgezet, doordat de nadruk ligt op kostenbesparing in plaats van investeren. “De koers is weer helemaal van een traditionele winkelketen.”

Heestermans, tot een half jaar terug nog in dienst van BAS Group, laakt het beleid van de huidige interim-ceo Peter Brussel. Het aanvragen van de surseance van betaling had volgens hem voorkomen kunnen worden.

Grote leveranciers zijn bovendien verbaasd dat de problemen zich uitgerekend in aanloop naar de feestdagen openbaren. ABN AMRO en ING, beide voor vijftig procent eigenaar van het concern, wilden echter niet wachten tot de verkooppiek voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>