Missie

De afgelopen jaren heb ik het tot mijn missie gemaakt om retail opnieuw uit te vinden. Veel retailers werken met sterk verouderde denkpatronen en organisatiestructuren. En juist dat creëert het in stand houden van bestaande processen en gedrag terwijl ze feitelijk de tand des tijds allang niet meer kunnen doorstaan.

Het aankoopgedrag van consumenten is de afgelopen jaren rigoureus veranderd en zal sneller dan ooit blijven veranderen. Toch proberen veel organisaties zichzelf aan te sturen met de insteek om de dingen die ze altijd al deden nu nog weer wat beter te gaan doen. Maar als er een diseruptie in een markt plaatsvindt, wordt met optimaliseren hooguit een zekere dood wat vertraagd. Jezelf opnieuw uitvinden is dan de enige oplossing.

Dat klinkt eenvoudig en dat is het in de kern ook. Het probleem is alleen dat je als aandeelhouder, bestuurder, manager maar vooral als mens bereid moet zijn om alles waar je jarenlang in hebt geloofd, alles wat heeft geleid tot de huidige successen, overboord te zetten. Dat is nodig om met echte frisse, nieuwe en originele invalshoeken weer relevant te kunnen worden voor de klant. Het blijkt in de praktijk lastig te zijn voor mensen om daadwerkelijk mentaal en fysiek bereid te zijn om alles te verliezen zelfs als ze weten dat dit nodig is om juist te kunnen behouden wat ze hebben!

De natuurlijke reactie van mensen is om te beschermen wat ze hebben. Dat beschermen leidt tot angst en zoals we allemaal weten is angst een slechte raadgever. Een herkenbare illustratie van dit menselijke gedrag zie je bijvoorbeeld goed terug bij het skiën. Als mensen bang zijn om te vallen leunen ze richting de berg en gaat het skiën niet lukken. Als je niet bang bent om te vallen (zoals kinderen) dan daal je binnen no-time als een pro de berg af omdat je dan tegennatuurlijk naar het dal durft te leunen in plaats van naar de berg.

Ik richt me met name richt op:
> Re-think! Hoe/wat zou je nu doen als je morgen met behoud van je kennis en ervaring maar verder echt met een leeg blaadje opnieuw zou mogen of moeten beginnen?!
> de ontsluitende en vernieuwde kracht van internet technologie
> automatisering als een middel geen doel
> ‘Put the power where the knowledge is’. Dat is altijd lager in de organisatie dan waar de power nu ligt.
> flexibiliteit (adaptive to change) het medicijn van dit tijdperk

Maar het belangrijkste credo wat ik nastreef is: Leef en heb lef.

think big
act small
fail fast
learn rapidly