Aside

interview in retailnews

‘Middensegment en pure players verdwijnen’

Alle retailers die meer dan tien jaar bestaan komen ongewild ‘stuck in the middle’ te zitten. Dat zei BAS Group-oprichter Steven Bakker donderdag tijdens het congres What’s going on in Retailing?!.

“In het midden ga je zeker dood.”

Spelers in het midden van de markt zijn volgens Bakker zowel niet ‘hot’ als niet goedkoop genoeg voor consumenten om er te kopen. “Het midden eet van je omzet en marge.”
Continue reading

Aside

Interview twinkel magazine

‘Pure players verdwijnen, tenzij ze winkels openen’

Pure players als Zalando, Bol.com en Amazon hebben de afgelopen jaren de ruimte gehad om enorm te groeien, terwijl de meeste retailers uit de winkelstraat omzet inleverden. Volgens Steven Bakker, oprichter van de Bas Group, keert het tij: ‘Voor pure players is er straks geen plek meer.’ Continue reading

Aside

Interview Financieel Dagblad

Steven Bakker stopt bij zijn eigen BAS Groep, de eigenaar van elektronicaketens Dixons, MyCom en iCentre. Hij heeft zijn meerderheidsbelang verkocht en draagt het ceo-schap per 1 april over aan Peter Brussel (57), voormalig directeur bij branchegenoot BCC en laatstelijk actief als bestuurslid van detailhandelsconcern Blokker Holding.

De 46-jarige Bakker zette achttien jaar geleden zijn eigen bedrijf op, dat hij uitbouwde tot een winkelgroep met 1300 personeelsleden en circa €400 mln omzet. Hij baarde daarbij opzien door Continue reading